
بسم الله الرحمن الرحیم
من همین امر به معروف زبانی را-ولو به شکل خیلی راحت و آرام و بدون هیچ خشونت و دعوایی- واقعا یکی از معجزات اسلام می دانم. مثلا یک نفر کار خلافی می کند، می گویند آقا شما نباید این کار را می کردی. این مطلب را بگو و برو. می گوید او بر می گردد و دوتا فحش هم به من می دهد. خیلی خب، حالا دوتا فحش هم به شما بدهد برای خاطر امر خدا تحمل کنید. اگر نفر دوم هم بگوید آقا شما باید این کار را نمی کردی ، بدانید اگر دعوا هم بکند دعوایش کمتر از آنی است که با نفر اول کرده است. نفر سوم و نفر دهم و نفر بیستم هم همینطور. بنابر این اگر نهی از منکر باب شد و تا نفر بیستم رسید شما خیال می کند آن آدم دیگر آن کار را تکرار خواهد کرد؟ نهی از منکر واقعا معجزه می کند. فقط هم زبانی.
- کمک به محدود کردن بدی و شر
اگر معنای امر به معروف و نهی از منکر و حدود آن برای مردم روشن شود معلوم خواهد شد یکی از نو ترین، شیرین ترین، کارآمد ترین و کارساز ترین شیوه های تعامل اجتماعی همین امر به معروف و نهی از منکر است و بعضی از افراد دیگر در نمی آیند بگویند(( آقا این فضولی کردن است!))نه، این همکاری کردن است؛ این نظارت عمومی است؛ این کمک به شیوع خیر است؛ این کمک به محدو کردن بدی و شر است؛ کمک به این است که در جامعه ی اسلامی، گناه ، همیشه گناه تلقی شود.
نگذاریم ((منکر)) ((معروف)) و ((معروف)) (( منکر)) شود
یکی از عواملی که در جامعه از بدیها جلوگیری می کند نهی از منکر و منکر ساختن منکر است. نگذاریم منکر، معروف و معروف، منکر شود. بنا بر این اولین فایده ی امر به معروف و نهی از منکر همین است که نیکی و بدی همچنان نیکی و بدی بماند.
بدترین خطر ها این است که یکی روز در جامعه گناه به عنوان ثواب معرفی شود؛ کار خوب به عنوان کار بد معرفی شود و فرهنگها عوض شود. وقتی که امر به معروف و نهی از منکر در جامعه رایج شد، این موجب می شود که گناه در نظر مردم همیشه گناه بماند و تبدیل به ثواب و کار نیک نشود. بدترین توطئه ها علیه مردم این است که طوری کار کنند و حرف بزنند که کارهای خوب کارهایی که دین به آنها امر کرده است و رشد و صلاح کشور در آن هاست در نظر مردم به کار های بد و کار های بدبه کارهای خوب تبدیل شود. این خطر بسیار بزرگی است.
ببینید یک انسان ( امام حسین ع) هم در تلاش نفسانی و شخصی-تذهیب نفس-آن حرکت عظیم را می کند؛ هم در صحنه و عرصه ی فرهنگی که مبارزه با تحریف اشاعه ی احکام الهی و تربیت شاگرد و انسانهای بزرگ است و هم د رعرصه ی سیاسی که امر به معروف و نهی از منکر است. بعد هم مجاهدت عظیم شان که مربوط به عرصه ی سیاسی است. این انسان در سه عرصه مشغول خودسازی و پیشرفت است. عزیزمن! این انسان الگوست، لحظه ای نباید متوقف شد.
برگرفته از کتاب" واجب فراموش شده، راهبرد های مقام معظم رهبری در زمینه امر به نعروف و نهی از منکر"
شنبه 29 تیر 1398 ساعت 11:40